Communities In Bloom.

Take the Communities In Bloom Christmas quiz

Test out your gardening expertise and compare the results with friends

Time for our sixth annual gardening quiz. Are you ready? Feet up, your favorite beverage at hand, here we go.

1. What is the Latin name for holly? A) helix B) ilex C) felix

2. Galanthus is one of the first flowers to appear in spring, we know it much better as? A) primrose B) snowdrop C) crocus

3. What is the meaning of scarification? A) bark regrowth after an injury B) pruning to prevent disease C) cutting a seed to promote germination

4. When Simon and Garfunkel ask “are you going to Scarborough Fair?” They mention parsley, sage, rosemary and A) oregano B) thyme C) sorrel

5. If a red flower signifies love and romance, what are yellow flowers said to represent? A) purity B) hope C) friendship

6. What part of the tree is used to make cork? A) bark B) root tissue C) pulped seeds

7. Which fruit was cultivated by crossing a blackberry and a raspberry? A) gooseberry B) loganberry C) cloudberry

8.What is a gourd? A) large fruit with hard skin B) seed bank C) head gardener of an estate

9. What is the pre-forced bulb that you can pot up for indoor flowers in winter? A) camassia B) daffodils C) paperwhites

10. A kumquat is a small Japanese variety of what fruit? A) grape B) orange C) lemon

ANSWERS

1 – A, 2 – B, 3 – C, 4 – B, 5 – C, 6 – A, 7 – B, 8 – A, 9 – C, 10 – B.

Special shout out to the little elves who have once again decorated the Oak Street traffic circle. Well done.

A very Merry Christmas to all from Chemainus Communities in Bloom.

Hoe ! Hoe !! Hoe !!!

Christmasgardening

Be Among The First To Know

Sign up for a free account today, and receive top headlines in your inbox Monday to Saturday.

Sign Up with google Sign Up with facebook

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Reset your password

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

A link has been emailed to you - check your inbox.



Don't have an account? Click here to sign up
Pop-up banner image